Colombia Finca La Loma
Price range: 2.250,00 RSD through 10.800,00 RSD
Sorta: Caturra
Proces: CM (karbonska maceracija) washed
Rodrigo Sánchez je kupio Finca La Loma farmu 2011. godine i od tada se posvetio istraživanju procesa obrade i sorti kafe na imanju. Njegov trud se isplatio 2017. godine kada su kafe sa Finca La Loma farme osvojile prvo mesto na Yara Championship takmičenju, poznatom po ocenjivanju kvaliteta. Sledeće godine je ponovo ostvario uspeh, osvojivši drugo mesto sa drugom partijom kafe sa iste farme. Godine 2019. Rodrigo je učestvovao na Roasters United takmičenju, gde su njegove dve kafe osvojile prvo i treće mesto.
Kafena zrna se pažljivo ručno beru i obrađuju direktno na farmi. Radnici su obučeni da beru samo zrna koje imaju 25 ili više Brix stepeni (pokazatelj zrelosti i slatkoće). Nakon berbe, zrna prolaze kroz 70 sati fermentacije uz ubrizgavanje CO₂, što pojačava punoću tela i voćne note kafe. Nakon pulpiranja, zrna se dodatno fermentišu sa voćnim sokom i odabranim mikroorganizmima, u trajanju od 70 do 94 sata. Ukupna fermentacija traje između 140 i 188 sati, a zatim sledi sušenje koje traje 18 do 22 dana. Ovakva pažljiva obrada rezultira svetlom, slatkom kafom sa izraženom kiselošću i kompleksnim aromatskim profilom.
Dodatne informacije
Pakovanje | 200gr, 1kg |
---|

73 ROASTERS D.O.O.
Mića Radakovića 2i, Zemun
PIB: 114245306, MB: 21993999
0600899127
office@73roasters.rs
Recenzije
Još nema komentara.