Izaberite stranicu

Colombia Purple Caturra – Mango Co-Fermented Washed

2.250 RSD10.800 RSD

Metod obrade:

Selekcija mikroorganizama: Gajenje lactobacillus-a i saccharomyces cerevisiae.

Priprema matične kulture: Mešavina mikroorganizama sa sokovima crvenog voća i likerom.

Fermentacija: Trešnje kafe se fermentišu sa matičnom kulturom tokom 190 sati, pri čemu se Brix nivo održava iznad 6, a pH iznad 4, kako bi se istakle voćne note bez menjanja osnovnog ukusa kafe.

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Finca Monteblanco, smeštena visoko duž vijugavih planinskih puteva oblasti Vereda La Tocora u opštini San Adolfo iznad Pitalita, je porodična farma kojom upravlja Rodrigo Sančez Valensija, u duhu tradicije uzgajanja kafe koju je započeo njegov deda. Monteblanco se prostire na 18 hektara na vrhu brda, sa postrojenjem za pranje i sušenje kafe na samom vrhu, dok su padine ispod zasađene kafom.

Godine 2002, Rodrigo je učestvovao u lokalnom programu koji je decu proizvođača kafe učio da rade kuvanje i ocenjivanje kafe (cupping). Pre toga, on i njegova porodica nikada nisu razmišljali o kafi u kontekstu njenog ukusa u šolji. Učeći da razlikuju profile ukusa, on, njegov otac i deda uspeli su da povežu tehnike uzgoja koje su primenjivali sa osobinama kafe u šolji.

U tom periodu Rodrigo je takođe počeo da se upoznaje sa takmičenjima u cuppingu koja ocenjuju najbolje lotove sa farmi iz određenog regiona. Primetio je da neke farme pobeđuju jedne godine, a zatim nikada više, pa je odlučio da istraži kako da konstantno proizvodi kvalitetnu kafu. To ga je navelo da ispita stabla koja rastu na Monteblancu, gde je otkrio razne sorte koje je njegov deda zasadio još 1980-ih. Jedna od tih sorti je Purple Caturra – vrsta Caturra kafe čije trešnje sazrevaju u tamnoljubičastu boju.

Sve ubrane trešnje se mere u Brix stepenima. Na osnovu sadržaja šećera, tim iz kompanije Aromas del Sur, koja obuhvata farme Monteblanco, Progreso i La Loma, određuje koja metoda obrade je najprikladnija.

Purple Caturra je izabrana zbog svoje svestranosti i visokog nivoa Brix-a, što pruža optimalno okruženje za mikroorganizme poput laktobacilusa i kvasca Saccharomyces cerevisiae, zahvaljujući visokom sadržaju šećera.

Ovaj lot sorte Purple Caturra obrađen je metodom fermentacije sa dodatkom soka od manga, što je dodatno istaklo prirodnu slatkoću i visoki Brix nivo, razvijajući bogat i nijansiran profil ukusa.

Dodatne informacije

Pakovanje

200gr, 1kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Colombia Purple Caturra – Mango Co-Fermented Washed“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Mića Radakovića 2i, Zemun

0600899127

office@73roasters.rs