Izaberite stranicu

Honduras Decaf

1.750 RSD6.800 RSD

KVALITET KAFE: HG EP
FARMA/KOOPERATIVA/STANICA: Razne
SORTA: Razne
OBRADA: Potpuno oprano
NADMORSKA VISINA: 1.070 do 1.200 metara
VLASNIK: Razni farmeri iz Hondurasa
PODREGION/GRAD: Razni
REGION: Razni
VELIČINA FARME: Prosečno manje od 2 hektara
VELIČINA DŽAKA: 60 kg Jutani džak
SERTIFIKATI: RA
MESECI BERBE: Novembar – april

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Mladi potrošači predvode povratak popularnosti bezkofeinske kafe i, poput svojih vršnjaka koji piju kofeinsku kafu, očekuju visokokvalitetne kafe koje su često poreklom proverene i sertifikovane.

S obzirom na to da je više od 50% svetske populacije mlađe od 30 godina, potražnja za bezkofeinskom kafom – naročito specijalnom bezkofeinskom kafom koja ima dobar ukus i zadovoljava etičke i ekološke standarde – stalno raste.

Swiss Water nudi alternativu potrošačima koji su zabrinuti zbog procesa koji koriste metil-hlorid (MC) i etil-acetat (EA). Budući da proces uklanjanja kofeina pomoću vode ne koristi dodatne hemijske spojeve, kafe mogu zadržati sertifikate za organsku proizvodnju, a potrošači mogu biti sigurni da nema prisustva dodatnih hemikalija.

Izazov kod uklanjanja kofeina je što su mnogi ukusi kafe, koji joj daju izvanredan ukus, poput kofeina rastvorljivi u vodi. Dakle, svaki metod dekofeinizacije mora efikasno izdvojiti i ukloniti molekul kofeina, a da pritom sačuva što više ukusa.

Proces počinje serijom sirovih zrna kafe koja se natapaju u vodi kako bi se uklonio kofein. U vodi se, pored kofeina, rastvara i veliki deo ukusa, ali bez brige! Ovo je namerno i pomaže očuvanju ukusa za kasniju fazu.

Prva serija zrna se zatim odbacuje. Ovaj proces se radi samo jednom jer se mešavina dobijena natapanjem zrna, poznata kao ekstrakt zelene kafe (GCE), može sačuvati i koristiti za dekofeinizaciju mnogih novih serija sirovih zrna.

Osnovni princip procesa pomoću vode jeste da voda može apsorbovati samo određenu količinu ukusa i kofeina pre nego što se potpuno zasiti. Kada je voda potpuno zasićena, ne može apsorbovati (i ukloniti) više ukusa, čak ni ako su prisutni u kafi. Prva serija zrna stvorila je potpuno zasićenu mešavinu vode, GCE. Da bi se zrna dekofeinizirala, GCE prolazi kroz filter koji uklanja isključivo kofein.

Nakon filtracije, GCE je potpuno zasićen, osim kofeinom. Kada se nova serija sirovih zrna doda u GCE, jedini spoj koji će se izdvojiti iz zrna u GCE biće kofein. Svi ostali ukusi ostaće u zrnu jer je GCE već zasićen tim hemikalijama i ne može ih „preuzeti“ više.

Dodatne informacije

Pakovanje

250gr, 1kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Honduras Decaf“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Mića Radakovića 2i, Zemun

0600899127

office@73roasters.rs